ГоловнаНовини
Новини
Чи допоможе чашка кави на добу попередити сліпоту?
10 грудня 2021 р.

Чи допоможе чашка кави на добу попередити сліпоту?

(Ua)

За результатами дослідження вчених з Корнельського університету (Cornell University), США, 1 чашка кави в день приносить заряд бадьорості та іншу користь для організму — так як є профілактичним засобом розвитку сліпоти через дегенерацію сітківки в результаті старіння або цукрового діабету.

В середній чашці кави міститься 1% кофеїну і 7-9% хлорогенової кислоти. Хлорогенова кислота — це антиоксидант, який у тварин, за даними дослідження, опублікованого в журналі «Journal of Agricultural and Food Chemistry» сприяє запобіганню дегенерації сітківки. Експерименти, проведені на тваринах, показали, що очі тварин, які вживали хлорогеновую кислоту, не були схильні до пошкодження сітківки.

Дослідження, які проводилися раніше, доводять, що вживання кави знижує ризик розвитку таких хвороб, як хвороба Паркінсона, раку передміхурової залози, цукрового діабету, хвороби Альцгеймера, а також зниження зору в результаті старіння. Наш препарат Маралант

Вчені довели, що хлорогенова кислота і її метаболіти всмоктуються в організм людини в травному тракті. Відштовхуючись від вищевсказаного наступним етапом дослідження було вирішено визначити, здатність хлорогенова кислоти і її метаболітів, що надійшли в організм людини з кавою, і потрапити в сітківку ока. Якщо результати подальших досліджень доведуть, що в результаті вживання кави хлорогенова кислота і її метаболіти потрапляють в сітківку ока, то, можливо, лікарі будуть рекомендувати вживання кави, як профілактичний засіб для зменшення ризику виникнення дегенерації сітківки. Це послужить передумовою проведення подальших досліджень для розробки формул синтетичних сполук на основі хлорогенової кислоти в складі очних крапель, які будуть здатні попередити дегенерацію сітківки.